Versmaak siropen

Emile Meijer

In de pakketjes van Haagse Pakketjes vind je de mooiste Haagse producten van de tofste Haagse leveranciers. In UITGELICHT vertellen we het verhaal achter deze leveranciers, met vandaag; Versmaak.

Tim Oosterhuis van Versmaak is al zijn hele werkzame leven bezig met smaak en geur. Oorspronkelijk begonnen als kok, maar sinds 8 jaar werkt hij bij de Bagels & Beans. “Het werk als kok was leuk, maar je bent altijd ’s avonds aan het werk en van al het proeven was ik behoorlijk dik geworden. Niet echt gezond”. De liefde voor eten en drinken bleef wel. “Ik wilde mijn kennis en enthousiasme ook graag overbrengen op andere mensen. Ik heb bijvoorbeeld les gegeven aan leerlingen van middelbare school De Populier in de bomenbuurt. We gingen dan plukken uit de moestuin van de school, maar ook gewoon ‘wild’ en van alles dat we verzamelden maakten we dan bijvoorbeeld jam of siroop. Het is leuk om te zien hoe de leerlingen eerst ontzettend sceptisch zijn, maar als ze eenmaal proeven wat ze hebben gemaakt, dan heb je ze mee.”
Uiteindelijk is het idee voor de siropen ontstaan uit een vraag vanuit Bar en Zo. “Barro Kessler is een vriend van me en runt mede de winkel, hij wilde daar graag iets anders kunnen schenken dan de geijkte frisdranken.” Drie maanden geleden is Tim begonnen met het maken van siropen voor de verkoop, momenteel zijn ze enkel bij Bar en Zo te krijgen. “Ik krijg uit de winkel ook veel feedback van klanten, dat is erg prettig omdat ik nu veel experimenteer met de smaken van de siropen, maar uiteindelijk wil ik wel naar een aantal vaste smaken” De grondstoffen voor de siropen haalt Tim uit de duinen en het Ockenburghbos, aangevuld met fruit, suiker en kruiden die hij inkoopt. De siropen maakt hij gewoon thuis, op het fornuis in de avonduren.

Ben jij nu ook benieuwd geworden hoe die door Tim gemaakte siropen smaken? Zijn siropen zitten in meerdere pakketten van Haagse Pakketjes, kijk in de webshop en deel deze link met je baas.