Goodmans Gin

Emile Meijer

Paul de Goede en zijn vrouw van Goodmans Gin

Van idee tot drankje

Paul de Goede van Goodmans Gin is al zeker 20 jaar genieter van Gin. “Om Gin hangt toch een beetje een aura heen van onafhankelijkheid, lef, moed. Dat past wel bij mij.” Het idee van de Gin ontstond in Key West in Florida. Daar, in een hotel gerund door een Vietnam veteraan was een klein barretje waar tussen 5 en 6 door de kleurrijke gasten van het hotel werd geborreld. In die setting en atmosfeer, onder het genot van een Gin Tonic, bedacht Paul dat het wel leuk zou zijn om zelf een Gin te ontwikkelen. Dat idee vervloog snel weer, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.
Enkele jaren geleden werd besloten dat de Gin er toch moest komen. Het moest een Gin worden die puur te drinken zou zijn, maar wel met karakter, dus hoog in alcoholpercentage, maar ook goed te mixen zijn met verschillende tonics. “We gingen met het idee naar een destilleerderij in de buurt. Daar hebben ze verschillende proefflessen voor ons gemaakt, die hebben we laten proeven door vrienden en familie en zo hebben we de receptuur verfijnd tot de perfecte mix van ingrediënten.

Naamgeving van de gin

Met de naam van de Gin wilden ze het gevoel van de bar in Key West overbrengen. “We hebben verschillende namen overwogen, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen op de naam Goodmans, het brengt het juiste gevoel over en er zit de vertaling van mijn eigen achternaam in. We houden het ambachtelijk en authentiek. De Gin wordt gemaakt in batches van 600 liter en op de fles kun je ook terugvinden uit welke batch hij komt.”

Goodmans heeft meerdere prijzen gewonnen met de Gin. Meest recentelijk de double gold medal van thefiftybest.
“Wij willen Goodmans groter maken, maar gestaag. We willen het persoonlijk houden, maar toch een brand bouwen. We sponsoren evenementen die iets terug proberen te doen voor de maatschappij, dat geeft een goed gevoel, en het vergroot de naamsbekendheid. Als je Goodmans belt krijg je ook altijd mij of mijn vrouw aan de telefoon.”

Ben je benieuwd hoe de Gin van Paul smaakt? Goodmans zit in meerdere van onze pakketten, kijk daarvoor in onze webshop.