EIBER Bier

Emile Meijer

EIBER Bier

Hobby bierbrouwen

De fascinatie voor bierbrouwen ontstond bij Jasper van den Burg van EIBER Bier in de tijd dat hij bij het Brouwcafé werkte. “Ik werkte daar achter de bar en in de bediening, gaandeweg leerde ik steeds meer over bier en ging ook proeverijen geven en gaf bier spijsadvies.” In die tijd keek Jasper ook steeds vaker mee met de brouwer. “Ik heb altijd al een passie gehad voor het zelf maken, dus het bierbrouwen trok mij ook. Ik begon eerst met een starter set, maar al snel kocht ik steeds meer en professionelere spullen om zelf bier te kunnen brouwen, maar het bleef een hobby.”

Ideeën werkelijkheid laten worden

Het idee om zelf een bier op de markt te brengen ontstond toen Jasper en zijn vriendin (en huidig compagnon) Louise 4 maanden op reis waren in Zuid-oost Azie.; “Ik wilde al een tijd uit de horeca weg. Ik had een tijdje als vertegenwoordiger gewerkt voor Kasteel bier, maar dat was het niet helemaal voor mij. Ik wilde ook graag iets voor mijzelf beginnen en zo kwam het idee van het bier boven drijven.” Tijdens deze reis werd er druk gefantaseerd en gepland zoals wel meer mensen dat doen op vakantie, maar Jasper liet het idee niet meer los toen hij thuis kwam. En ongeveer anderhalf jaar later kon hij zijn eerste eigen bieren verkopen.

Hofblond van EIBER

Hofblond is het eerste bier van EIBER, een toegankelijk blond bier. Jasper wil zich met Eiber vooral focussen op de lokale markt, “daarom wil ik toegankelijke bieren maken, die goed doordrinkbaar zijn.” Onder de naam EIBER Bier dus, eiber is een grotendeels vergeten woord voor ooievaar. “Mijn vader kwam met het idee, ik heb de naam dus eigenlijk aan hem te danken.” Jasper is druk bezig met het ontwikkelen van een tweede bier, dat geïnspireerd wordt op het Haagse Hopje. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een aantal ‘vaste’ bieren komen aangevuld met specials, die maar in beperkte oplage beschikbaar zullen komen. “maar dat kan nog even duren, de vraag naar Hofblond is zo groot, dat ik me daar nu volledig op focus.”

Ben jij benieuwd hoe dit echte Haags bier van Jasper smaakt? EIBER zit in verschillende pakketten van Haagse Pakketjes

EIBER bieren in je kerstpakket