De Notenbar

Emile Meijer

Generaties Notenverkopers

Net na de oorlog begonnen de grootouders van Dennis Plat op de Haagse Markt met het verkopen van noten. In eerste instantie vooral pinda’s, maar in de loop de jaren werd het assortiment uitgebreid. Dennis is eigenaar van De Notenbar sinds 1987 en doet het werk nog altijd met veel plezier. “Het is leuk om klanten blij te maken met de producten die je hebt en de service die je verleent.” Zegt Dennis, “Wij branden onze noten gewoon zelf in de winkel en op de markt en dat proef je.”

Echtug Haagsuh Pindakaas

In de winkel maakt Dennis daarnaast ook de verse pindakazen. “Mijn grootouders kochten jaren geleden een machine uit Amerika om pindakaas mee te maken. In eerst instantie maakten we alleen pindakaas met of zonder zout toegevoegd, maar we merkten toch dat er vraag was naar pindakaas met iets extra’s, toen zijn we gaan experimenteren. We hebben nu bijvoorbeeld pittige pindakaas, pindakaas met knoflook en natuurlijk de Echtuh Haagsuh pindakaas met Haagse Hopjes erin.”

Voor de basis van de pindakaas worden enkel pinda’s gebruikt, de machine maalt en perst de pinda’s in een handeling, daardoor worden de pinda’s vermalen, maar komt er ook olie vrij die de pindakaas smeuïg maakt. “In fabriekspindakaas wordt vaak van alles toegevoegd om de pindakaas smeerbaar te maken, als er op de verpakking bijvoorbeeld plantaardige olie staat, dan is er meestal palmvet toegevoegd.” Dat soort praktijken zullen er bij Dennis niet in komen. Hij bereidt zijn producten op de traditionele manier, zelfs de pindakaas machine van zijn grootouders staat nog in de winkel, al staat er ook een modernere versie naast.

Naast Echtuh Haagsuh Pindakaas vind je in de Haagse Pakketjes ook grote pinda’s en luxe notenmix van De Notenbar. Wil jij ook een van deze mooie producten in je kerstpakket? Klik dan snel verder.

Echtuh Haagsuh Pindakaas voor de kerst