Cocobolo kettingen

Emile Meijer

Cocobolo

Van bloempot tot sieraad

Ik spreek met Maya Khouw en Mondi Westerduin van Cocobolo in concept store Bar en Zo. “Mijn zus Zoë is mede eigenaar van deze winkel, hier worden onze producten verkocht.” Zegt Maya, het komt ook mede door haar dat Maya is gestart met Cocobolo. “Ik begon met het beschilderen van kopjes en andere spullen die ik tweedehands op de kop tikte.” Van daar uit begonnen ze zelf producten te maken zoals betonnen bloempotten, bij veel van de producten worden tweedehands spullen gebruikt. In het geval van de bloempotten bijvoorbeeld als mal.

Het idee voor de sieraden ontstond ook door creatief te kijken naar voorwerpen. “We hadden een paar van die mini kerstballetjes. Die vulden we met beton en toen dat uitgehard was hebben we de kerstballetjes kapot geslagen. Wat eruit kwam leek op een soort mini-sloopkogel. Deze hebben we als hanger aan een zilveren ketting gedaan.” In de Haagse Pakketjes vind je zilveren ketting met maanvormige hanger. “De hanger wordt gegoten met een speciaal soort fijn beton, door de manier waarop het beton uithard krijg je ook een soort maanlandschap-finish.” Ook de vormgeving van de kaarten waar de sierraden mee verpakt worden doen Maya en Mondi zelf.

Ben je benieuwd naar het werk van Mondi en Maya? De sierraden zijn te koop bij Bar en Zo en natuurlijk in onze pakketten.

Onze kerstpakketten