De Kakkers van Bakkerij Hessing

Emile Meijer

Bakkerij Hessing

Hessing: 3 generaties kwaliteitsbakkers

Op 1 november 2016 opent Bakkerij Hessing een nieuwe winkel aan de Weissenburgstraat 150, het ambacht van bakker wordt al 3 generaties over gegeven van vader op zoon. De bakkerijen van Hessing worden tegenwoordig geleid door Stefan Hessing, maar de vorige generatie, de broers Hans en Frans Hessing staan nog steeds in de bakkerijen. “Mijn vader is al in de zeventig, maar hij denkt er niet over om te stoppen” zegt Stefan, “Het bakkersvak is ook zo mooi, je maakt met je handen de lekkerste producten.” Bij Bakkerij Hessing draait het om traditie en kwaliteit, de broden en broodjes die ’s morgens in de winkels liggen zijn een paar uur daarvoor, dus in de nacht, gemaakt. “En dan bedoel ik niet afbakken, wij maken alle producten van A tot Z zelf. Natuurlijk is het duurder om ’s nachts te bakken, maar alleen zo heb je ’s morgens het lekkerste verse brood. Daar kan geen ander systeem tegenop.

Al 25 jaar Haagsche Kakker

Bakkerij Hessing heeft een rijke historie, natuurlijk koesteren ze de Haagsche Kakker, die ze 25 jaar geleden herintroduceerde naar historisch recept. “De Kakker is wereldberoemd in Den Haag” zegt Stefan, “maar we hebben ook zware tijden gekend. In het verleden hadden wij 10 winkels, maar eind jaren negentig, met de opkomst van de grote supermarkten zijn er veel bakkers verdwenen. Wij hadden het ook zwaar, maar hebben het gelukkig overleeft. Dat is ook ondernemen.”

Nieuwe winkel

In 2007 nam Stefan de eerste bakkerij over, sinds drie jaar is hij ook eigenaar van de andere twee winkels. Waar wil hij heen met Hessing? “Bakkerij Hessing is een instituut binnen Den Haag, We willen die identiteit natuurlijk behouden, we gaan niet ineens overal hippe krijtborden neerzetten en alles betimmeren met steigerhout. Maar we gaan wel mee met de tijd.” Op 1 november opent Stefan een nieuwe winkel in Benoordenhout, zo kunnen ze de capaciteit van de bakkerijen beter benutten, “we gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Wij zijn er trots op dat de Haagsche Kakker ook dit jaar weer in onze pakketten kunnen aanbieden. Wil jij ook wel zo’n Kakker in je kerstpakket? Kijk dan in onze webshop voor het aanbod.

Haagsche Kakker, Panforte of Nougat in je kerstpakket