Maatschappelijk verantwoorde kerstpakketten

Koop je een Haags Pakketje, dan steun je automatisch lokale Haagse ondernemers. Het geld gaat naar hen toe en niet naar de Unilevers van deze wereld. Dat voelt toch lekkerder, zeker met kerst. Daarnaast doen wij bij Haagse Pakketjes graag iets terug voor de maatschappij. Vaak wordt het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd, of Social Return. Hoe dan ook, we werken met verschillende sociale bedrijven samen om onze pakketten samen te stellen.

Sociale producten

In onze pakketten verwerken wij elk jaar weer producten van bedrijven met een sociale inslag. Zo worden de ambachtelijke kaarsen die wij in de pakketten gebruiken, gemaakt in de kaarsenmakerij van de Haeghe Groep.

Sociale werkplaats

Wij werken voor het inpakken van de pakketjes samen met de sociale werkplaats van de Haeghe Groep. Naast het inpakken van de kerstpakketten, worden ook de ambachtelijke kaarsen in onze kerstpakketten gemaakt bij de Haeghe Groep in de kaarsenmakerij. De Haeghe Groep verbindt mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met bedrijven en/of overheden in Den Haag. We laten je graag zien hoe de pakketten worden ingepakt bij de sociale werkplaats.

Sociale werkplaats

Wij werken bij Haagse Pakketjes uitsluitend op bestelling. Hierdoor hoeven we geen spullen weg te gooien doordat ze bijvoorbeeld niet gebruikt of verkocht worden. Wij bestellen namelijk pas bij onze leveranciers, als jouw bestelling bij ons binnen is. Op deze manier blijft er vrijwel niets over.