Logo van de brouwer van EIBER Bier uit Den Haag

EIBER Bier


Jasper van den Burg maakte in 2006, toen hij ging werken in Het Brouwcafé in Scheveringen, voor het eerst kennis met het bier brouwen. Daar is zijn droom dan ook begonnen: Een Haags bier op de markt zetten en dan het liefst in eigen Haagse brouwerij.
Begin 2016 is hij begonnen met het op grotere schaal brouwen van EIBER Bier. Een eigen brouwerij in Den Haag is op dit moment nog toekomstmuziek, maar EIBER is hard bezig om haar vleugels uit te slaan en Den Haag (en omstreken) kennis te laten maken met dit nieuwe bier.
www.eiberbier.nl


Logo van Versmaak. Ambachtelijke maker van siropen

Haagsche Hopjesfabriek


De Hopjes van de Haagsche Hopjesfabriek zijn geinspireerd op de beroemde koffiebonbon van Baron Hop. Achter de schermen wordt er momenteel hard gewerkt om de hopjes weer in Den Haag te laten maken. Wij hebben deze hopjes door dit teruggekeerde Haagsche karakter opgenomen in onze producten. Want als je er eenmaal van geproefd heb, is het maar moeilijk om er vanaf te blijven.
www.haagschehopjesfabriek.nl


Logo van de brouwerij van Kompaan bier uit Den Haag

Kompaan


Twee kompanen uit Den Haag, die geloven in écht leven. Door te dromen, te durven en te doen. Zo is Kompaan ontstaan en zo hoopt Kompaan jou en alle vrienden te inspireren om te genieten van elke dag.

Behalve met een ontzettend frisse pils verrassen zij je ook met verschillende Haagse speciaalbieren. Kun je er geen genoeg van krijgen, ga dan eens langs bij de nieuwe Kompaan Beer Bar op de Binckhorst. Van Donderdag t/m Zondag zijn er 20 bieren van de Tap te proeven zowel van KOMPAAN zelf als nationale en internationale kleine brouwerijen.

Houd deze Haagse brouwers in de gaten op www.kompaanbier.nl


Logo van de worstenmakers van Haagse Harde

Haagse Harde


Sinds 2016 heeft Den Haag een eigen ambachtelijke droge worst de “Haagse Harde” een droge worst met uitsluitend Haagse ingredienten. Op dit moment bestaat het assortiment uit twee Haagse worsten. Er is een droge worst met als hoofingredient Kruìde Baggâh van de firma van Kleef en een droge worst met venkelzaad van Haagse Zaad. De worsten hebben een pure Haagse smaak en is gemaakt uit passie en liefde voor worst en Den Haag.
www.haagseharde.nl


logo van Haagse Honing uit Den Haag

Haagse Honing


Aan de rand van het centrum van Den Haag, nabij de duinen en het bos ligt de imkerij van Eveline. Haagse Honing is een jonge onderneming, gestart in 2012, geboren uit passie, nieuwsgierigheid en geluk. Het geluk is een te bewerken tuin van ca. 700m², inmiddels omgetoverd tot een paradijs waarin op natuurlijke wijze wordt getuinierd, dus zonder gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Je vindt Eveline en haar lekkernijen veel op markten en beurzen. Wil je ook je tuin aantrekkelijk maken voor bijen en vlinders helpt zij je graag met advies of een plantenlijst. www.haagsehoning.nl


Logo van de kaasspeciaalzaak van Ed Boele in de Fahrenheitstraat in Den Haag

Ed Boele


Ed Boele groeide op in de plattelandssfeer aan de rand van Zoetermeer. Daar werd al de kiem gelegd voor zijn liefde voor boerenkaas.
Hij behaalde zijn vakdiploma zuivelproducten in Den Haag en houd zijn winkel aan de Fahrenheitstraat.
“Mijn interesse voor kaas groeide in de loop der jaren uit tot een passie. Soms kun je het zelfs een soort gekte noemen,’’ zegt hij. Zijn enorme productkennis heeft hij vooral in de praktijk opgedaan. “Veel lezen, veel proeven, veel reizen.” Sinds 2003 maakt Ed de Oude Haegsche. Als deskundige op het gebied van Franse kazen werd hij in september 2011 benoemd tot ridder van het Guilde des maîtres fromagers aux Pays-Bas, het gilde van Nederlandse kaasmeesters.
www.kaasspeciaalzaak.nl


Logo van Bakkerij Hessing. Bekend van de Haagse Kakker

Bakkerij Hessing


De bekende Haagsche Brood en banketbakkerij is een begrip in Den Haag. Behalve de bekende Haagse kakker hebben zij een ruim assortiment Haagse producten had je al eens gehoord van de DenHaagelslag bijvoorbeeld? In hun winkels verkopen zij natuurlijk ook allerlei soorten brood en gebak die je van een goede bakker kunt verwachten. Je vind ze in de Theresiastraat, de Reinken straat en op de de Denneweg of online op www.bakkerijhessing.nl


Logo van Destilleerderij Van Kleef uit de Lange Beestenmarkt in Den Haag

Van Kleef


Aan de Lange Beestenmarkt in het centrum van Den Haag vind je de bijzondere distilleerderij van de familie Van Kleef. Sinds 1842 worden hier verschillende jenevers, bitters, likeuren, vodka en zelfs gin gestookt. Alle van Kleef dranken worden gemaakt van natuurlijke ingredienten en dat proef je. Behalve de lekkere distilaten kan je in het museum terrecht voor een toffe proeverij of heerlijk diner. De grote geschiedenis en het jonge ondernemersschap van Fleur maken Van Kleef een stoer bedrijf met producten van een hoge kwaliteit. www.vankleef.eu


Logo van Meneer Chocola uit de Keizerstraat in Scheveningen

Meneer Chocola


In Scheveningen zijn zij al jaren een begrip, de mannen van Meneer Chocola. In het patisserie atelier van Ted Hendriks en Boris Vermolen aan de Keizerstraat ben je behalve voor heerlijke chocolade ook aan het goede adres voor mooie taarten, desserts, workshops, lunch en een goed bakkie. Onlangs openden zij een deur verder Café de Bayonne waar in de avonduurtjes heerlijke Franse-Spaanse hapjes worden geserveerd. Je vindt ze online op www.meneerchocola.nl


Logo van de Haeghe Groep. De ambachtelijke kaarsenmakerij

Haeghe Groep


Met de kaarsen van de Ambachtelijke Kaarsenmakerij haal je niet alleen een top product in huis, ook ben je verantwoord aan het ondernemen. In dit dynamische bedrijf begeleidt Bert Boerman van de Haeghegroep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve een beroepsgerichte opleiding wordt er ook aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van deze enthousiaste mensen.

Alle kaarsen worden in de werkplaats met de hand gegoten. De kaarsen zijn daardoor een kwaliteitsproduct met een langere brandduur dan kaarsen uit de moderne kaarsfabrieken. Zij leveren dan ook veel horeca bedrijven, en als bedrijf kan je de kaarsen van een eigen logo laten voorzien.

Naast de kaarsen worden ook de snijplanken voor Haagse Pakketjes bij de Haeghe Groep gemaakt. Normaal gesproken zijn de activiteiten van de houtverwerkingsafdeling van Karel Valk vooral gefocust op de bouw van straatmeubilair, maar door de kunde van de mensen en de beschikbare apparatuur kunnen zij vele opdrachten in hout vervaardigen.
www.haeghegroep.nl


Logo van Thee van Sander, importeur van eigen theeen en samensteller van Kijkduin Theemelange

Thee van Sander


Sander had tot voor kort een theehuis Thee aan Zee, achter de duinen in Kijkduin. Nu focust hij zich op de import van thee uit China en het samenstellen van eigen melanges. Met zijn passie voor thee stelde hij de Kijkduin-melange samen met uitsluitend ingrediënten die je in de duinen kunt vinden. Denk aan vlierbessen, gedroogde duindoorn-bessen, berkenblad en rozenbottel. Neem eens een kijkje op www.theevansander.nl


Logo van Piet Design, bekend van de Delftsblauwe kerstballen

Helianthe’s Kaartenhuis


Helianthe Jonker is in 2011 afgestudeerd aan de WdKA in Rotterdam. Na een aantal omwegen besluit ze in 2016 om voor zichzelf te beginnen als self-taught Haagse grafisch vormgever. Daarmee begint Helianthe’s Kaartenhuis. Voor haar ontwerpen haalt ze vooral inspiratie uit de natuur. Haar werk bestaat uit een combinatie van fotografie en illustratie waarmee ze beelden schept die toegankelijk zijn voor iedereen.  www.heliantheskaartenhuis.nlLogo van De Noten Bar, gevestigd op de Haagse Markt en de Leyweg in Den Haag

De Noten Bar


Al sinds 1948 is De Noten Bar te vinden op de Haagse Markt. Sinds 2015 is de ouderwetse marktkraam verleden tijd en hebben ze het assortiment in hun nieuwe unit op de Haagse Markt uit kunnen breiden. Naast een plek op de markt heeft De Noten Bar een winkel op de Leyweg, hier maken ze ook hun verse pindakazen.
www.notenbar.nl


Yesper’s


Yesper’s wordt gedreven door het verbinden van consumenten met producenten om zo de passie van de telers te vertalen in heerlijke producten, waar én de consument én de boer blij van worden. Producten, die én heerlijk én gezonder zijn voor jou en het milieu.

Yesper’s wil voedselverspilling tegen gaan, bekend zijn ze van de spreads op basis van tweede keus fruit, wat normaal gesproken verloren gaat. Via dezelfde filosofie hebben ze de granola samengesteld.
www.yespers.com